Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?

Diş beyazlatma, dişlerin doğal rengini açan ve aydınlatan kozmetik bir diş hekimliği tedavisidir. Lekeleri çıkarmak için de kullanılabilir. Dişler genellikle belirli yiyecekler, içecekler, tütün ve ilaçlar tarafından lekelenir. Diş beyazlatma, diş fırçası veya protezlerdeki lekeleri çıkarmak için de kullanılabilir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Yapılır?

Bleaching, dişlerdeki lekelerin giderilmesi işlemidir. Bu, dişlerin daha beyaz görünmesi için özel bir ışık kullanılarak yapılabilir. Diş beyazlatma işleminin çeşitli yolları vardır, ancak en yaygın yol diş beyazlatma jeli veya macunu kullanmaktır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Yöntemleri

İşlem iki farklı şekilde yapılabilir. İlk yöntemde diş taşı temizlenir. Polisaj ile lekeler temizlenir. Sonrasında ise beyazlatma jeli uygulanarak ışık yardımı ile aktif olması sağlanır. Diğer yöntem ise şeffaf plaklar ve beyazlatma jeli ile hekim önerisi doğrultusunda evde uygulanır.

Diş Beyazlatma (Bleaching) İşleminin Yan Etkisi Var Mıdır?

Önemli bir yan etkisi yoktur. Sadece geçici hassasiyet oluşur. Ağızda kuruluk veya hafif ağrı gibi yan etkiler de ortaya çıkabilir.

Diş Beyazlatmanın (Bleaching) Yan Etkileri Nelerdir?

Diş beyazlatmanın yan etkileri yok denecek kadar azdır. En yaygın yan etkisi ise hassasiyet oluyor. Bu durum geçicidir ve kısa sürede ortadan kalkar. Bunun haricinde kuruluk ve çok hafif ağrı görülebilir.

Diş Beyazlatmaya (Bleaching) Neden İhtiyaç Duyulur?

Dişlerde çeşitli faktörlerin neden olabileceği lekelerin giderilmesi için diş beyazlatmaya ihtiyaç vardır. Bu işlem dişleri doğal rengine döndürmek için kullanılır. Dişlerdeki lekelerin giderilmesi işlemi beyazlatma, lazer, ışık gibi çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilmektedir.

Diş Beyazlatma Öncesi Neler Yapılır?

Beyazlatma tedavisine başlanmadan önce hastanın dişleri temizlenir ve kurutulur. Diş hekimi, ağartılacak diş alanını uyuşturmak için bir anestezi uygulayacaktır. Aynı zamanda diş hekimi tüm yiyecek ve içecekleri ağzınızdan en az bir saat uzaklaştırmanızı isteyecektir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Sonrasında Hassasiyet Oluşur Mu?

Diş beyazlatmadan sonra hassasiyet oluşur ve bu normaldir. Genel olarak diş beyazlatma sonrası meydana gelen hassasiyet kısa sürelidir ve endişe edilmesi gereken bir durum değildir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Diş Yapısına Zarar Verir Mi?

Beyazlatma tedavisi, dişlere uygulanan ışıkla aktive olan bir oksitleyici ajanın kullanılmasını içeren bir işlem olduğu için diş yapısına zarar vermez. Yani uygulanmasında diş yapısına zarar verecek bir etken yoktur.

Dişler Beyazlığını (Bleaching) Nasıl Kaybeder?

Dişlerin beyazlığını kaybetmesinin nedeni, diş minesini yok eden şeker ve asit içeren gıdaların tüketilmesidir. Diğer nedenler, sigara, yaşlanmanın ve dişlerin doğal aşınma ve yıpranmasının bir sonucudur. Ağızda yaşayan bakteriler nedeniyle de dişler beyazlığını kaybeder.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Merkezleri

Bleaching tedavi merkezleri, beyazlatma konusunda uzmanlaşmış bir diş muayenehanesi türüdür. Genellikle beyazlatma, lazer diş hekimliği ve porselen kaplamalar gibi çeşitli diş tedavileri sunarlar.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Yapanlar

Dişlerin daha beyaz olması konusunda uzman hekimler tarafından tedavi uygulanır. Bu tedavi ile kısa sürede daha beyaz ve doğal gülüşlere sahip olmak mümkündür. Günümüzde fazla tercih edilen bir diş tedavisidir.

Diş Beyazlatma (Bleaching) Fiyatları 2023

Diş beyazlatmanın fiyatları, tedavinin türüne, lekenin ciddiyetine, diş merkezine ve hekimine göre değişiklik gösterir. Genel olarak uygun fiyatlar ile diş beyazlatma işlemi yaptırmak mümkün oluyor. Bu nedenle herkes yaptırabilir. Diş beyazlatma fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Ağrılı Mı?

Diş beyazlatmanın ağrılı bir süreç olduğu yanılgısına sahip birçok insan var. Ama bu doğru değil. Hiç acı verici değil. Diş macunu ve beyazlatma için kullanılan ışık ağrısız bir şekilde uygulanabilmekte ve işlemde herhangi bir acı söz konusu olmuyor.

Diş Beyazlığı Ne Kadar Süre Devam Eder?

Diş beyazlığı oldukça uzun sürebilir. Genel olarak 6 ila 2 yıl arasında bir süre devam eder. Kişinin doktor talimatlarına ve ağız bakımına dikkat etmesi bu süreyi uzatabilir.

Neden Diş Beyazlatmaya İhtiyaç Duyulur?

Dişin doğal rengi beyazdır ancak tütün, kahve, çay ve kırmızı şarap gibi dış etkenler nedeniyle rengi bozulabilir. Diş beyazlatma tedavileri, lekeleri gidermek ve dişlerinizin doğal rengini geri kazandırmak için kullanılır.

Lazerle Diş Beyazlatma Ne Kadar Kalıcı?

Lazer dişleri beyazlatma, dişlerinizi beyazlatmanın popüler bir yoludur, ancak kalıcı değildir. Birkaç yıl sürecek ve daha sonra tekrar yapılması gerekecek. Ortalama 2 yıl kalıcılığı vardır ve doğru bakım ile süre uzar.

Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder?

Renk, dişin dentin adı verilen proteinlerden oluşan yüzey tabakasından gelir. Dentin, dişlere doğal rengini vermekten sorumlu bir pigment içerir. Bu pigment, ağızda bulunan plak, bakteri veya asitler tarafından çıkarılabilir. Bakteriler, besinler, sigara, bakımsızlık gibi durumlar neden olur.

Diş Beyazlatma Yaş Sınırı Var Mı?

Dişleri beyazlatma tedavisi için yüksek bir yaş sınırı yoktur. Ancak diş beyazlatma tedavisini kullanmaması gereken kişiler de vardır. Hamile kadınlar ve 18 yaşın altındaki çocukları için bu işlemin yapılması uygun değildir. Diğer kişiler sağlık engelleri yoksa yapabilir.

Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalı?

Sararmış dişleri beyazlatmanın birçok yolu vardır. Evde veya diş kliniğinde yapılabilirler. Ancak dişlerinizi hızlı ve etkili bir şekilde beyazlatmak istiyorsanız profesyonel bir beyazlatma ürünü kullanmayı düşünebilirsiniz. Aynı zamanda beyazlatma tedavisi bu kapsamda son derece etkilidir.

Diş Fırçalamak Beyazlatır Mı?

Doğru şekilde kullanırsanız diş fırçalamak dişlerinizi beyazlatabilir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra daha beyaz olmasının nedeni, diş macununun dişlerdeki lekeleri çıkarması ve cilalamasıdır. Ayrıca boşlukları ve diş eti hastalıklarını önlemeye yardımcı olan plak ve bakterileri temizlemeye yardımcı olur.

Beyazlatma İşleminde Başarı Oranı Nedir?

Başarı oranı değişkendir. Özellikle tütün, çay ve benzeri şeylere ve yaşa bağlı sararmada yüksek başarı sağlar. Birçok kişi için istenen sonuçları ortaya koyar.

Herkes Diş Beyazlatma İşlemi Yaptırabilir Mi?

Bazı insanlar beyazlatma tedavisi alabilirken, yaşı veya sağlık durumları nedeniyle yapamayanlar da vardır. Örneğin hamile kadınlar bu işlemi yaptırmamalıdır. Aynı zamanda 18 yaşından küçük olan kişilerin de bu tedaviyi yaptırması söz konusu değildir.

Diş Beyazlatma Güvenli Midir Yoksa Dişlere Zarar Verir Mi?

Tedavi diş etlerinde hassasiyet, kızarıklık ve ağrıya neden olabilir. Ancak bunlar geçici etkilerdir. Uzman bir diş hekimi tarafından diş beyazlatma yapılması durumunda oldukça güvenilirdir. Size daha parlak, daha beyaz bir gülümseme ve genel olarak daha sağlıklı bir görünüm verebilir.

Dişler Herkeste Aynı Oranda Mı Beyazlar?

Herkese uyan tek bir beyazlatma tedavisi diye bir şey yoktur. Her insanın farklı ihtiyaçları ve gereksinimleri vardır, bu nedenle diş beyazlatma tedavisinin sağladığı beyazlatma miktarı da kişiden kişiye değişir.

Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?

Diş beyazlatmanın yan etkileri geçicidir ve tedavi tamamlandıktan sonra ortadan kalkar. Diş beyazlatmanın en sık görülen yan etkileri ağız kuruluğu, diş hassasiyeti ve diş etlerinde kızarıklıktır. Bu gibi yan etkilerde endişe etmemek ve doktor talimatlarına uymak gerekir.

Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?

Beyazlatmanın etkisi ortalama iki yıl kadar sürüyor. Hastaların bu süre içinde ağız hijyenini korumaları ve florürlü diş macunu veya gargara kullanmaları önerilir. Dişlerdeki çürükleri önlemeye ve mineyi güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Diş beyazlatma uzun süreli etkisi ile öne çıkar.