Sakal Ekimi Nedir?

Sakal ekimi, deriden veya saçlı deriden alınan saçların yüzdeki farklı bir bölgeye nakledilmesi işlemidir. Erkekler çok gür ve çok ince olmayan sakalları tercih ettikleri için sakal ektirme daha popüler hale geliyor. Bu uygulama, saçın başın arkasından sakal bölgesine ekildiği cerrahi bir işlemdir.

Uygulama genellikle kozmetik amaçlı yapılır, ancak tıbbi nedenlerle de yapılabilir. Kanser tedavisi veya diğer hastalıklar nedeniyle sakalınız döküldüyse sakal ekme sizin için bir seçenek olabilir.Günümüzde, görünüşünü değiştirmek veya sakal eklemek isteyen kişiler arasında giderek daha popüler hale geliyor.

Sakal ekimi, doktorun vücudun bir bölgesindeki kılları alıp vücudun başka bir bölgesine nakletmesidir. İşlem hem erkek hem de kadınlarda kullanılabilir. Ayrıca sadece yüzdeki kılları onarmakla da sınırlı değildir; doktorlar ayrıca kaşları ve hatta kirpikleri onarmak için de kullanabilirler.

Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?

Sakal ektirme söz konusu olduğunda takip edilmesi gereken birkaç adım vardır. Öncelikle donör bölgeden saçın alınması gerekir. Bu, tıraş işlemin ardından farklı yöntemler ile yapılabilir. İkinci olarak, doktor çeşitli cihazlar kullanarak başınızın arkasından greftleri çıkaracak ve ardından bunu sakal bölgenize uygulayacaktır.

Üçüncüsü, iki hafta boyunca antibiyotik almanız ve bu süre zarfında alkol ve süt ürünleri gibi belirli yiyeceklerden kaçınmanız gerekecek. Bu süre boyunca uygun hijyeni sağlayabilmeniz için yeni sakal ekiminizin ne kadar sürdüğünü bilmeniz önemlidir.

Görüldüğü üzere işlem genel olarak saçın vücudun bir bölümünden diğerine hareket ettirilmesini içeren cerrahi bir işlemdir. Bu işlem, saçın ne kadarlık bir alanı kapatması gerektiğine bağlı olarak farklı greft sayıları ile yapılır. Bu süreçte temel yöntem hastanın kafa derisinden alınan greftleri kullanmaktır. Bu greftler daha sonra bir iğne veya şırınga ile vücudun istenilen bölgesine nakledilir.

Sakal Ekimi Kimlere Uygulanır?

Hastalık, yaralanma veya yaşlılık nedeniyle sakallarını kaybeden erkekler arasında giderek daha popüler hale geliyor. Bazı insanlar ayrıca sakalları çok azsa veya daha dolgun bir sakal stili istiyorlarsa sakal ekimi yaptırmayı tercih ederler. Hastanın ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre yapılabilecek birçok farklı sakal ekimi türü vardır. Sakal ektirme, sakalı az olan veya hiç olmayan kişileri tedavi etmek için geliştirilmiş cerrahi bir işlemdir.

Prosedür tipik olarak doğal sakalını kaybetmiş veya çeşitli tedavi ve hastalıklardan sakalları dökülmüş hastalar için kullanılır. Günümüzde, yaş veya hastalık nedeniyle sakalları seyrekleşen kişilere oldukça fazla yapılan bir işlemdir. Sakal ekme, erkek tipi kelliklerde olduğu gibi hastanın ilaç veya ameliyata gerek kalmadan daha gür ve dolgun bir sakala sahip olmak istediği durumlarda kozmetik amaçlı da uygulanabilir.

Sakal Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Sakal ekme yöntemleri, bir erkeğin yüzündeki sakal büyümesini geri kazandırmak için kullanılan yöntemlerdir. Vücudun diğer bölgelerinden alınan saç köklerinin yüze nakledilmesi işlemidir.

Üç ana sakal ekimi tekniği vardır:

  • Strip yöntemi: Bu teknik, donör alanın traş edilmesi ve ardından genellikle yanak içinden alınan bir doku şeridinin yüzdeki kel bölgeleri kapatmak için ekilmesidir.
  • Foliküler ünite ekstraksiyon yöntemi: Bu teknikte, vücudun farklı bölgelerinden tek tek saçlar alınır ve daha sonra kişinin yüzündeki kel bölgelere ekilir.
  • Otolog greftleme yöntemi ile foliküler ünite ekstraksiyonu: Bu teknikte vücudun farklı bölgelerinden tek tek saçlar alınır ve ardından saç köklerine yerleştirilir.

Sakal ektirme yöntemleri, sakal uzatmak için kullanılan farklı tekniklerdir. Sakal uzatmak için kullanılabilecek birçok farklı teknik vardır. Bunlardan en fazla kullanılanı ise hem etkili hem de kolay olması ile FUE tekniğidir.

Sakal Ekiminde Kanallar Nasıl Açılmalı?

Sakal ekme işleminde ilk adım kanalların açılmasıdır. Bu, deride küçük delikler açmak için ince bir iğne kullanılarak yapılır. Bir sonraki adım, foliküler ünite greftlerini bu kanallara yerleştirip kapatmaktır. Kanal açma, sakal ekiminde önemli bir işlemdir.

Bu kanalların doğru açılması hem operasyonun başarısı hem de sakalların doğru bir şekilde uzaması için gereklidir. Belirtmek gerekir ki bu kanallar ile ekilecek greftler birbiri ile uyumlu olmalıdır.

Saç kökleri çıkarıldıktan sonra bu köklerin boyuna ve kalınlığına göre uygun kanalların açılması gerekiyor. Kanalların derinliği ve genişliği uygun olmadığı takdirde sakal ekimi başarısız olabilir. Çünkü böyle bir durumda köklerin kabul edilmemesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Aynı zamanda sakalların doğal görünmesi için de önemli bir konudur.

Saç kökleri ekilirken kanalların yeterince geniş olmaması çeşitli sorunlara neden olabilir. Örneğin böyle bir durumda saç köklerinin istenen düzeyde gelişmemesi gibi bir sorun olabilir. Bu yüzden kanallar doğru açılar ile şekillendirilmeli ve kökler uygun şekilde ekilmelidir. Köklerin gerekli şekilde doğru yön ve açıda olması, önemlidir. İşte bu nedenler ile kanal açma, en önemli aşamalardan bir tanesidir.

Sakal Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sakal ekme teknikleri bir erkeğin sakalını yeniden oluşturmanın etkili bir yolu olabilir. Ancak bu işlem uygulandıktan sonra dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan ilki doktorunuz tarafından size söylenen ilk yıkama zamanına kadar sakalların su ile temasından kaçınmaktır.

Aynı zamanda ilk iki hafta boyunca tütün ürünleri kullanılmamalıdır. Bu, iyileşme sürecinin daha rahat ve hızlı olması konusunda son derece faydalıdır. Aynı zamanda ekimden sonra şok dökülme olarak adlandırılan dökülmeler olabilir.

Genellikle ilk ay görülür ve normal bir durumdur. Kaşıntı hissedilmesi durumunda ise sürtünmeden kaynaklı olarak dökülmelerin artmaması ve tahriş olmaması için sakal ekimi yapılan bölge kaşınmamalıdır.

Sakal Ekimi Yanık İzi Gibi Durumlarda Yapılabilir Mi?

Yanık izi gibi durumlarda yapılıp yapılamayacağını birçok kişi merak ediyor. Cevap evet. Sakal ekme, yanık izi veya yüzde yara izi gibi durumlarda yapılabilecek etkili bir işlemdir. Vücudun diğer bölgelerinden alınan köklerin sakal veya bıyık gibi yüzün farklı bölgelerine nakledilmesiyle yapılabilir. Bu prosedür ile belirtilen bölgede mevcut olan yanık gibi izlerin gizlenmesi mümkün oluyor.

Sakal Ekimi Saç Ekimi ile Birlikte Yapılır Mı?

İnsanların en fazla merak ettiği konulardan bir tanesi sakal ve saç ekiminin birlikte yapılıp yapılamayacağıdır. Bu iki işlem birlikte yapılabilir ama öncesinde hastanın uygunluğu detaylı bir şekilde incelenmeli ve planlama yapılmalıdır.

Özellikle donör bölge veya bölgelerde bulunan saç köklerinin yeterli olup olmadığı kontrol edilir. Bunula birlikte belirtilen bölgede yer alan köklerin saç ve sakal ekimi için ayrılması ve her alanda en uygun olanların kullanılması gerekir. Renk ayrımları da saç kökleri ayrılırken önemli bir konudur.

Sakal Bıyık Ekimi Yaptıranların Yorumları

Sakal bıyık ektirdikten sonra görünüşüm değişti. İyi ki bu işlemi yaptırmışım. Kısa sürede istediğim sakallara sahip oldum.

  • Eskiden sakallarımın çıkmamasından dolayı özgüvenim yoktu. Şimdi ise gür ve güzel sakallarım var. Beklediğimden de iyi sonuçlar elde ettim.
  • Sakallarımın uzaması için her türlü ürünü denedim. Ancak hiçbiri faydalı olmadı. Sakal ektirerek hayallerimdeki sakallara kavuştum.
  • Hem sakal hem de bıyık ektirdim. Kısa sürede iki alanda da işlemin etkilerini gördüm. Şimdiki halinden çok memnunum.
  • İşlemi yaptıralı neredeyse 1 yıl oluyor. Tamamen doğal görünen sakallarım oldu. Sonuçlar cidden tatmin edici.

Sakal Ekimi Fiyatları 2023

Sakal ekiminde fiyatların belirlenmesinde greft sayısı, uygulanan teknik, cerrah tecrübesi önemli etkenlerdir. Aynı zamanda işlemin yapıldığı hastaneden ve sağlık merkezin sakal ekimi fiyatları öğrenilebilir. Sakal ekimi fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.