Zirkonyum Kaplama Nedir?

Zirkonyum kaplama, özel bir diş implant kaplama türüdür. Kaplamalar titanyum, zirkonyum ve seramik gibi malzemelerin bir kombinasyonundan yapılır. Zirkonyum titanyumu güçlendirmek ve mukavemetini arttırmak için kullanılır.

Zirkonyum ayrıca diş kaplamalarına çürümeye ve bakterilere karşı direnç sağlar. Kaplamaların kenarlarını daha keskin hale getirmek için seramikler kullanılır, böylece dişlere daha iyi otururlar. Diş kaplamalarının en yaygın türü, doğal olarak oluşan bir mineral olan zirkonyumdan yapılır.

Zirkonyum, doğal diş görünümünü oluşturmak için kullanılan bir silikat mineralidir. Zirkonyum ayrıca diş kaplamaları için en yaygın kullanılan metallerden biridir. Zirkonyum bazlı diş kaplamaları, hidroksiapatit gibi bir reçine ile karıştırılmış zirkonyum oksitten yapılır. Zirkonyum kaplama bu kapsamda son derece popülerdir.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?

Diş kaplaması, dişin üzerine yerleştirilen, genellikle zirkonyum oksitten yapılmış ince bir reçine tabakasıdır. Reçine, dişler arasındaki boşluğu doldurmak ve dişin geri kalanı için pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için kullanılır.

Diş kaplaması genellikle kozmetik nedenlerle kullanılır, ancak çürük riskini azaltmaya yardımcı olmak için de kullanılabilir. İlk olarak diş üzerinde ufak işlemler ve oynamalar yapılır. Ardından özel laboratuvarda uygun zirkonyum kaplaması hazırlanır. Sonrasında ise dişe yapıştırma işlemi tamamlanır.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?

Zirkonyum diş kaplama, bir diş kaplama türüdür. Dişlerin daha doğal ve dayanıklı görünmesi için kullanılır. Bu diş kaplama, takma dişler ve kronlar dahil olmak üzere birçok amaç için kullanılabilir. Zirkonyum, hasarlı dişleri onarmak veya çürüklere dönüşmesini önlemek için kullanılan diş kaplamaları da dahil olmak üzere çok çeşitli malzeme ve uygulamalarda bulunabilir.

Zirkonyum Kaplama Kimler için Uygundur?

Zirkonyum diş kaplaması birçok kişi tarafından yaptırılabilir. Genel olarak daha düzgün ve daha beyaz dişlere sahip olmak isteyen kişiler için uygundur. Dişleri renksiz olan, yanlış hizalanan dişlere sahip olan, diş minesi kusurları bulunan kişiler yaptırabilir. Zirkonyum kaplama işlemi aynı zamanda diş boşluğu sorunu olan kişiler için de uygun oluyor. Bu uygulama için uygun olup olmadığınıza uzman diş hekimi karar verecektir.

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun mu?

İnsanların diş kaplamaları konusunda en fazla merak ettiği konulardan bir tanesi daha önce bu uygulamadan yararlanan kişilerin memnun kalıp kalmadığıdır. Bu noktada belirtmek gerekir ki zirkonyum kaplamalar insanlarda yüksek memnuniyet sağlıyor. Hem daha düzgün hem de daha temiz ve beyaz görünen dişler sağlar. Bu sayede de kişinin kendine olan güvenini artırdığı gibi daha sağlıklı bir gülümseme sağlar.

Kaplama Sırasında Ağrı Olur mu?

Zirkonyum diş kaplamasında genel olarak ağrı hissedilmez. Çünkü uygulama öncesinde diş hekimi tarafından lokal anestezi gerçekleştirilir. Lokal anestezi sayesinde de zirkonyum diş kaplama sırasında ağrı hissetme gibi bir durum söz konusu olmuyor. Ancak bazı kişiler hafif sızılar hissedebiliyor. Bunun haricinde kişinin rahat ve konforlu olduğu bir uygulamadır. Yani uygulama süreci sorunsuz bir şekilde tamamlanır.

Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?

Zirkonyum diş kaplaması farklı sürelerde tamamlanır. Süreye etki eden iki temel etken vardır. Bunlardan ilki laboratuvar çalışmaları oluyor. İkincisi ise hekimin ölçme, planlama ve uygulama aşamasıdır. Laboratuvar çalışmaları genel olarak 4 ila 5 gün arasında tamamlanıyor. Diğer süreç ise 2 ila 3 gün arasında bir sürede tamamlanır. Yani zirkonyum kaplama işlemi ortalama 1 hafta gibi bir sürede tamamlanıyor.

Kaplama Ömrü Ne Kadar?

Zirkonyum kaplamaların ömrü genel olarak uzundur. Bu uygulamayı yaptıran kişiler genel olarak 5 ila 15 yıl arasında bir kullanım ömrüne sahip olur. Bu sürede etkili olan şey kişinin ağız bakımı ve hijyenine ne kadar dikkat ettiğidir. Bakımlar ve ağız hijyen aksatılmadığı takdirde bu sürenin 20 yıla kadar uzama imkanı bulunuyor. Yani zirkonyum kaplamalar doğru kullanım halinde oldukça uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

Kaplama Diş Beyazlatılabilir mi?

Kaplama dişin beyazlatılıp beyazlatılamayacağı oldukça merak edilen bir sorudur. Belirtmek gerekir ki bu tip dişleri jel ve benzeri uygulamalar ile beyazlatmak ne yazık ki mümkün değildir. Bunun yerine yenileme işlemi yapılabilir. Ancak belirtmek gerekir ki bakımlara ve ağız hijyenine önem verilmesi halinde zirkonyum kaplamalar beyaz ve temiz olur. Bu sayede de uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

Kaplama Dışında Hangi Kaplama Modelleri Var?

Dişlere yapılan kaplamalar günümüzde oldukça fazla tercih ediliyor. Bu kaplamalar ile daha beyaz ve temiz dişlere ve iyi bir gülümsemeye sahip olmak mümkün oluyor. Günümüzde zirkonyum kaplama haricinde uygulanan farklı kaplama yöntemleri de mevcuttur. Bu yöntemlerden bazıları metal destekli diş kaplaması, porselen diş kaplama, empress diş kaplama yöntemleri olarak gösterilebilir.

Kaplama Tedavi Aşamaları Nelerdir?

Zirkonyum kaplamalar belirli bir süreç sonrasında hazırlanır. Genel olarak kaplama şu aşamalar ile yapılır:

  • Dişler ve ağız içi kontrolü yapılır
  • Kişiye lokal anestezi uygulanır
  • Dişlerde küçük bir inceltme ve ufaltma yapılır
  • Ölçü alma işlemi tamamlanır
  • Geçici diş kaplaması yapılır
  • Zirkonyum için renk seçimi sağlanır
  • Kaplamalar hazırlandıktan sonra ise dişlere uygulanır.

Kaplama Zararları Nelerdir?

Zirkonyum kaplamalar genel olarak son derece kullanışlı ve yararlarıdır. Ancak bazı dezavantajları olduğunu da söylemek mümkündür. Genel olarak kullanılan materyallerden dolayı diğer kaplama yöntemlerine göre biraz daha pahalı olabiliyor. Başka bir dezavantajı ise kişinin diş boşluklarının uzun olması halinde daha kırılgan bir yapıya sahip olabilmesidir.

Kaplama Sonrasında Ne Zaman Kontrole Gitmek Gerekir?

Zirkonyum kaplamadan sonra düzenli kontrole gitmek gerekiyor. Bunun haricinde yapılacak ekstra bir işlem yoktur. Diş hekiminin özel olarak kontrol talep etmemesi halinde 6 ayda bir kontrole gitmek gerekir. 6 ay aralıklar ile yapılan kontroller, kaplamanın durumunun iyi olduğundan emin olmak için oldukça yeterlidir.

Rengi İlerde Değişir mi?

Zirkonyum hem doğal hem de son derece temiz görünen bir kaplamadır. Bakımların doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılması halinde dişlerde renk değişimine neden olmaz. Ancak sürekli olarak zararlı gıdaların ve alkol, sigara gibi maddelerin tüketilmesi halinde renk değişimi gibi bir durum söz konusu olabilir. Bunun haricinde renk değiştirme gibi sorunlar olmaz.

Diş Eti Hastalığı Olanlarda Uygulanabilir mi?

Kaplama yapılabilmesi için kişinin herhangi bir diş ya da ağız problemi olmaması gerekir. Yani diş eti hastalığı olması durumunda ilk olarak bu hastalığın giderilmesi gerekir. Ardından zirkonyum kaplama yapılabilir. Diş hekimi tarafından mevcut sorun tedavi edildikten sonra kaplama gerçekleştirilir.

Zirkonyum Kaplama Dişe Nasıl Tutulur?

Zirkonyum kaplamanın dişe tutturulması için özel yapıştırıcı jeller kullanılır. Bu jeller kaplamanın hem sorunsuz bir şekilde hem de iyi bir şekilde dişe tutulmasını sağlar. Kaplamanın uzun ömürlü olması konusunda da etkili olan bir üründür.

Zirkonyum Kaplama Diş Fiyatları 2023

Uygulamada kullanılacak zirkonyum diş miktarı ve benzeri unsurlara göre fiyatlar değişkenlik gösterir. Genel olarak sağlık merkezi fiyatlandırması, uzman hekim tecrübesi, kullanılan ekipman kalitesi gibi unsurlar fiyatları etkiler.

Fiyat bilgisi için zirkonyum kaplama yapılacak olan klinik ile iletişime geçilebilir. Zirkonyum kaplama diş fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.